Forgot your password?

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

My Page > Articles > Science quiz Bookmark and Share
  << Previous Article  |  Next Article >>  
Ibrahim Rahim Baloch
Ibrahim Rahim Baloch
Bolan Grammar School Turbat Kech Balochistan
Science Quiz
Published On May 11th 2014
Total Comments : 7
Total Views :  421
5 People Like this!


Rank 7 Out of 10
1: When a gas turns into a liquid, the process is called
Answer: condensation
2: Oranges are rich source of
Answer: Vitamins
3: Most plant and animal cells are similar in some respects since they both have in common
Answer: Cytoplasm and nucleus
4: In which layer of the atmosphere do most weather phenomena occur?
Answer: Troposphere
5: Electric current is measured by
Answer: Ammeter
6: An eclipse of the Sun takes place
Answer: When the moon passes between the sun and the earth
7: Which of the following is most likely to cause a rise in the average temperature of the Earth in the future?
Answer: CO2 from fossil fuels
8: Who invented the telephone?
Answer: lexander Graham Bell
9: Who invented the railway engine?
Answer: George Stephenson
10: Who invented Radar?
Answer: Robert Watson Watt
11: Who invented polio vaccine (oral)?
Answer: Albert Sabin
12: Who developed the small pox vaccination?
Answer: Alexander Fleming
13: The steam engine was invented by
Answer: James Watt
14: The refrigerator was invented by
Answer: J. Perkins
15: The four blood groups were discovered by
Answer: Karl Landsteiner
16: Sodium was discovered by
Answer: Sir Humphrey Davy
17: Microscope was invented by
Answer: Aaton Van Leewen Hock
18: Who is known as the Father of the Atomic Bomb?
Answer: J.Robert Oppenheimer
19: The word atom is from a Greek word meaning:
Answer: Indivisible
20: The scientist who is known as father of modern biology is
Answer: Aristotle
21: The law of gravitation was propounded by
Answer: Sir Isaac Newton
22: The instrument used to measure the pressure of gases is the
Answer: Monometer
23: Pollination by birds is called
Answer: Ornithophily
24: In normal adult human, what is the rate of heartbeat per minute?
Answer: 72-80
25: Earth quake waves travel fastest in
Answer: Water
  << Previous Article  |  Next Article >>  

Comments 7
Umair Informative Umair
Jan 9th 2015
abdul moiz abid I thought that we should have given the answers but vshine team told all the answers.Otherwise its informative. Abdul Moiz Abid
Jun 25th 2014
Laibah Very informative but you should have given some to us to answer too Laibah
Jun 4th 2014
Rida Informative Rida
Jun 3rd 2014
Rida Informative Rida
Jun 3rd 2014
Ibrahim Sorry it was a typing mistake.... Ibrahim
May 25th 2014
Iram Interesting information.Telephone was invented by Alexander not laxander. Iram
May 17th 2014

Post your Comment
Stories Drawings Jokes Articles Poems